İZMİR / KONAK - Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

232 462 59 91 - 462 57 02 Avea 505 826 11 65
2816 Sokak. No19 Mersinli Konak/İZMİR
Vizyon
İzmir Konak Mersinli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak; Mesleki eğitim standartlarını uluslararası düzeyde yakalamış ve modern eğitim teknolojileriyle donatılmış , istihdam edilebilir niteliklere sahip öğrenciler yetiştirmek, tercih edilenlerin tercih ettiği, Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak vizyonumuzdur.
Misyon
İzmir Konak Mersinli Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türk Milli Eğitimi ve Mesleki Teknik Eğitim yasa ve yönetmelikleriyle çerçevesi çizilmiş eğitim programını; endüstri kuruluşlarının ihtiyaçlarını, kurumun imkânlarını ve çevre faktörlerini dikkate alarak uygulayabilen bir kurum olmayı, Öğrencilerini, kişisel yeteneklerini geliştirmiş, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilen, bilgili, becerili, özgüven sahibi, iyi ahlaklı ve disiplinli birer vatandaş olarak yetiştirmeyi, Ekip çalışmasına yatkın, üretime yönelik projeler geliştirip uygulayabilen, endüstriyel üretim ortamına kolay adapte olabilen ve liderlik vasıfları gelişmiş mezunlar vermeyi varlığının sebebi sayar.
Başarılar
Okulumuz "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünün arkasında durarak; çeşitli spor müsabakalarında elde edilen başarılarla, yapılan Avrupa birliği projeleriyle , Beceri yarışmalarında ortaya konan eserlerle, Tübitak projeleriyle öne çıkmıştır. Halen Bir Avrupa birliği projesi devam etmektedir.
Derslik :36<
Spor Salonu :0
Öğretim Şekli :Tam gün tam yıl şeklinde eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Ayrıca bünyemizde akşam saatlerinde ve hafta sonları Mesleki açık öğretim lisesi olarak liseyi dışarıdan bitirme imkanı sağlamaktayız.
8:20 -- 17:05
Merkezi sistem Kalorifer tesisatı ile ısınma sağlanmaktadır.
ADSL (8 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Lojman
2 - Okul bahçesi içinde öğrenci kullanım alanlarının dışında kalacak şekilde düzenlemesi yapılmış iki adet lojman bulunmaktadır.
Ulaşım
Mersinli son durak olarak adlandırılan noktadan geçen tüm otobüs ve dolmuşlarla ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca izmir metro ile gelindiğinde Stadyum istasyonunda inerek 10 dk lık bir yürüyüş yada İzban ile gelindiğinde Stadyum metroya aktarma yaparak yada 15 Dk lık bir yürüyüşle okulumuza gelinebilmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il ve ilçe merkezinde yer almaktadır. Konak merkeze 4Km uzaklıkta olup günün her saatinde ulaşım sağlanabilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu