Kurum Adı : Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://mersinlieml.meb.k12.tr
Adres : 2816 Sokak. No19 Mersinli Konak/İZMİR

VİZYON
İzmir Konak Mersinli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak; Mesleki eğitim standartlarını uluslararası düzeyde yakalamış ve modern eğitim teknolojileriyle donatılmış bir okul olmak, Tamamı istihdam edilebilir niteliklere sahip öğrenciler yetiştirmek, Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak vizyonumuzdur.

MİSYON
İzmir Konak Mersinli Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türk Milli Eğitimi ve Mesleki Teknik Eğitim yasa ve yönetmelikleriyle çerçevesi çizilmiş eğitim programını; endüstri kuruluşlarının ihtiyaçlarını, kurumun imkânlarını ve çevre faktörlerini dikkate alarak uygulayabilen bir kurum olmayı, Öğrencilerini, kişisel yeteneklerini geliştirmiş, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilen, bilgili, becerili, özgüven sahibi, iyi ahlaklı ve disiplinli birer vatandaş olarak yetiştirmeyi, Ekip çalışmasına yatkın, üretime yönelik projeler geliştirip uygulayabilen, endüstriyel üretim ortamına kolay adapte olabilen ve liderlik vasıfları gelişmiş mezunlar vermeyi varlığının sebebi sayar.

BAŞARILAR
Okulumuz "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünün arkasında durarak; çeşitli spor müsabakalarında elde edilen başarılarla, yapılan Avrupa birliği projeleriyle , Beceri yarışmalarında ortaya konan eserlerle, Tübitak projeleriyle öne çıkmıştır. Halen Bir Avrupa birliği projesi devam etmektedir.

Öğretmen Sayısı : 114
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1826
Öğretim Şekli : Tam gün tam yıl şeklinde eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Ayrıca bünyemizde akşam saatlerinde ve hafta sonları Mesleki açık öğretim lisesi olarak liseyi dışarıdan bitirme imkanı sağlamaktayız.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 8:20 -- 17:05
Derslik Sayısı : 36 Atölye-İşlik Sayısı : 5
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 3
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 2
Lojman Bilgisi : Okul bahçesi içinde öğrenci kullanım alanlarının dışında kalacak şekilde düzenlemesi yapılmış iki adet lojman bulunmaktadır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Merkezi sistem Kalorifer tesisatı ile ısınma sağlanmaktadır.

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il ve ilçe merkezinde yer almaktadır. Konak merkeze 4Km uzaklıkta olup günün her saatinde ulaşım sağlanabilmektedir.
Ulaşım : Mersinli son durak olarak adlandırılan noktadan geçen tüm otobüs ve dolmuşlarla ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca izmir metro ile gelindiğinde Stadyum istasyonunda inerek 10 dk lık bir yürüyüş yada İzban ile gelindiğinde Stadyum metroya aktarma yaparak yada 15 Dk lık bir yürüyüşle okulumuza gelinebilmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR